За Нас

..........Детски клуб „Мелита” е създаден през 2000 година с много любов и убеждението, че децата на Варна трябва да имат още едно място за игри, забавления и много приятни изненади. През изминалите седем години „Мелита” също като едно дете стъпваше все по-уверено и сигурно с любовта на малчуганите и професионализма на преподавателите. Възпитаниците на клуба са близо 500 деца от предучилищна възраст до 5 клас. В светлите и уютни стаи те подготвят уроците си за училище, пеят,учат чужди езици, играят и рисуват. Гордост на „Мелита” са творческите школи и особено Ателието по изкуства. На ”Стената на Славата” са окачени над 250 награди от български и международни конкурси. При нас уроците и игрите вървят ръка за ръка и затова нашите актьори, художници и певци са отличници в училище.
.
*   *   *

...........Детски клуб „Мелита” функционира през цялата година, като дейността е организирана в два периода – зимен и летен:
.....- Зимен период - учебна година, през която основната цел е подпомагане на децата при пълноценното усвояване на учебния материал, включването им в изпълнението на различни творчески задачи от областта на литературата, музиката, танца, изобразителното изкуство, както и участие в регионални, национални и международни конкурси.
.....- Летен период - обхваща летните месеци, през които основна задача на педагозите е пълноценната организация на детското свободно време. Екипът на клуба използва най-различни форми, подходи и разнообразие от средства, за да накара детето да се чуства добре, а родителят да е спокоен и доволен от детската активност.

..........По време на зимния период приоритет са заниманията, свързани с подготовка на учебния материал – домашни, диктовки и тестове. Заниманията по интереси също не са забравени, дори напротив. Извън участието в конкурсите, всички се готвят усилено за Коледния концерт и благотворителните изложби.